Puig-reig recupera la Fira de Sant Martí amb més activitat i més dinamisme

Puig-reig recupera la Fira de Sant Martí amb més activitat i més dinamisme

La vila reviu el certamen del comerç després d’un any de parada forçosa per la pandèmia

Puig-reig reviurà, el proper cap de setmana del 13 i 14 de novembre, el seu certamen comercial de referència. La vila del baix Berguedà s’omplirà en una nova edició de la Fira de Sant Martí, la primera després de la pandèmia, ja que el 2020 no va celebrar-se. L’Ajuntament de Puig-reig i la Unió de Botiguers i Comerciants del poble han proposat enguany una fira més dinàmica amb  més activitat per cridar als visitants i de mostrar que la mostra continua ben viva. Una setantena d’expositors, del municipi, Berguedà i comarques veïnes, ompliran el recinte firal. Més enllà d’artesania i productors, també hi haurà espais dedicats a la indústria, el comerç, l’automoció i a les entitats locals. 

La Fira es desenvoluparà als carrers Major i Llobregat, es tancarà la carretera i es crearà un recinte firal on més enllà de les parades de comerços i entitats hi haurà diversos actes i espectacles per fer-la més atractiva a tots els públics i motivar la participació dels visitants: sardanes, desfilada de comerços, espectacles infantils, concerts, esmorzar, trobada de gegants, vermut musical… (consultar programa adjunt).

La regidora de Comerç, Rosa Garcia, s’ha mostrat satisfeta de poder celebrar, després d’un any de pausa, aquesta mostra comercial a Puig-reig. “Hem treballat amb l’objectiu de presentar una fira que mantingui l’essència però mínimament renovada i més atractiva amb alguns canvis en els espais i introduint elements decoratius, més animació i més activitats en el mateix espai firal”, ha explicat. 

Tot i que des de les 9 del matí ja hi haurà activitats, el tret de sortida oficial de la fira serà dissabte a les 12 del migdia, amb la inauguració a càrrec de Joan Altimiras, del negoci familiar i amb una llarga trajectòria Joieria Climent 1890. Durant les dues jornades diverses entitats han organitzat propostes per dinamitzar la fira: la Penya Blaugrana, el Futbol Sala de Puig-reig, el CQUIE, la biblioteca de Puig-reig, l’escola de música, la colla gegantera, Ràdio Puig-reig i Televisió de Puig-reig. Tot plegat, amb l’objectiu d’oferir propostes d’oci i lúdiques mentre els visitants passegin per la fira. 

Com és habitual, dins dels actes de Sant Martí, tindrà lloc l’acte de proclamació dels representants del pubillatge del municipi, dissabte a les 8 del vespre al pavelló d’esports. I una de les propostes destacades del programa d’activitats és l’espectacle Bona gent, de Quim Masferrer, que tancarà la fira el proper diumenge 14 de novembre, a les 7 de la tarda, també al pavelló. Les entrades ja estan disponibles a través del web www.puig-reig.cat.

Entitats d’aniversari

Enguany, en el marc de la Fira de Sant Martí, l’associació literària Pensaments i Paraules, Ràdio Puig-reig i els gegants del municipi, la Carme i el Martí celebren 40 anys de vida. L’Ajuntament de Puig-reig vol reconèixer la tasca de les entitats del municipi, i en especial de les que enguany commemoren aquest aniversari rodó, per la seva tasca de voluntariat i de dinamització de l’activitat cultural, social i d’oci a Puig-reig. 

L’associació literària Pensaments i Paraules va presentar, aquest passat diumenge, el treball 40+1 que ja es troba a la venda.

També està d’aniversari l’emissora municipal Ràdio Puig-reig que ja ha engegat el cicle de conferències Fòrum 10 Comunicació, que també estan d’aniversari i celebren 30 anys. Aquest divendres, 12 de novembre, protagonitzaran la segona sessió els periodistes Núria Bacardit i Quico Sallés, amb la moderació de Josep Genescà, director de Ràdio Puig-reig. A més a més, Ràdio Puig-reig ha organitzat una exposició commemorativa dels 40 anys que es podrà veure per la fira. 

També estan de celebració els gegants de Puig-reig: la Carme i el Martí fan 40 anys. Com és habitual, dins dels actes de la fira, diumenge hi haurà la tradicional trobada gegantera. S’iniciarà a les 11 al passeig de la Via i finalitzarà al migdia amb la ballada a la plaça Nova. A més a més, en motiu de l’aniversari, hi haurà una sorpresa durant el matí.

Programa Sant Martí 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar