Finalitzen les obres de rehabilitació de l’edifici del batan i les cardes de Puig-reig

Finalitzen les obres de rehabilitació de l’edifici del batan i les cardes de Puig-reig

Les obres de rehabilitació i condicionament de l’edifici del batan i les cardes de Puig-reig ja han finalitzat. L’obra ha anat a càrrec de l’empresa Construcciones Somic per un import de 213.280,76 euros que s’han finançat amb fons FEDER, fons de l’Ajuntament de Puig-reig i l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (Osic). Les obres s’han licitat a través del Consell Comarcal del Berguedà. 

Els treballs han consistit en assegurar l’estabilitat de les cobertes de l’edifici i el seu mínim manteniment per poder-lo posar en ús amb condicions de seguretat estructural com a centre i magatzem d’entitats culturals del municipi. Es tracta d’un edifici significatiu pel seu interès patrimonial.

Les naus on s’han actuat estaven en mal estat és per això que s’hi han realitzat diverses obres  com la substitució parcial de cobertes i dels desguassos i baixants per garantir l’estabilitat i la seva impermeabilitat i evitar el deteriorament dels elements de tancament. La rehabilitació i condicionament de l’edifici del batan i les cardes com a Centre d’Entitats, forma part del conjunt d’actuacions de rehabilitació, manteniment i conservació que cal Pons. El conjunt arquitectònic d’aquest nucli de població de Puig-reig és protegit com a bé cultural d’interès nacional.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar