Puig-reig reviu el passat templer amb més activitats a l’entorn del castell

Puig-reig reviu el passat templer amb més activitats a l’entorn del castell

La Festa dels Templers se celebrarà l’1 i 2 de juliol i tindrà la ruta teatralitzada i l’espectacle nocturn com a plats forts

La Festa dels Templers de Puig-reig farà reviure la història i el passat del municipi aquest cap de setmana. La catorzena edició de l’esdeveniment arriba amb una programació plena d’activitats a l’entorn del Castell de Puig-reig que tindran lloc l’1 i 2 de juliol. La ruta teatralitzada, estrenada fa dos anys, i l’espectacle nocturn, seran dos dels plats forts de la celebració tot i que les activitats són nombroses i per a tots els públics.

L’Ajuntament de Puig-reig i l’Associació Cultural Templers de Puig-reig, juntament amb diverses entitats col·laboradores,  impulsen aquesta celebració a l’entorn del Castell de Puig-reig amb la finalitat de promoure el passat templer del municipi i el seu patrimoni històric i de convertir aquest esdeveniment en un referent i en una festa que el poble i les entitats es facin seva.

El president de l’Associació Cultural Templers de Puig-reig, Dídac Flores, ha explicat que ja, l’any passat, amb la primera edició després de la pandèmia, es va recuperar l’essència de la festa i que enguany es pretén treballar per millorar el que menys va funcionar, com per exemple el tema de la restauració. Flores ha assegurat que es continua comptant amb la implicació del teixit associatiu i particulars que participen en els diversos espectacles que s’han previst per assegurar que tots els públics trobin el seu espai. Visites guiades al Castell i a l’església, lluites de templers, campament medieval, balls medievals, zona de restauració, recreacions històriques, jocs infantils, música, concerts i espectacles ompliran els entorns del Castell durant la tarda i nit de dissabte i diumenge al matí.

Un dels plats forts tornarà a ser la ruta teatralitzada Mysterium. Aquest recorregut dramatitzat comptarà amb més escenes i amb la participació de més persones i més entitats del municipi. La coordinació i direcció d’aquest muntatge va a càrrec de Jordi Pesarrodona, que ha animat a tothom a assistir-hi per descobrir les novetats que s’han preparat. Les visites es faran per grups d’unes vint persones i les entrades es podran adquirir el mateix dissabte a partir de la tarda.

Una altra de les propostes destacades serà l’espectacle nocturn que tindrà la façana del castell com a centre d’atenció

El regidor de Cultura, Pol Vila, ha assegurat que la festa posa Puig-reig al mapa i ha recordat que el passat templer va molt més enllà del municipi i que porta molts visitants. Vila ha volgut destacar la importància del voluntariat i les associacions implicades a l’esdeveniment i que han convertit la celebració en una festa del poble.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar