Resum del ple ordinari de maig

Resum del ple ordinari de maig

L’Ajuntament de Puig-reig ha celebrat, aquest dijous 30 de maig, una nova sessió del ple ordinari.

El plenari ha aprovat definitivament l’adhesió a l’Associació de Municipis Catalans per la recollida selectiva porta a porta.

També s’ha aprovat un reconeixement extrajudicial de crèdit per aprovar el pagament d’algunes factures pendents a causa del canvi que s’ha aplicat en el sistema de facturació i pagaments. Amb el nou sistema es pretén sistematitzar algunes factures ja previstes a través de contractes menors de serveis ja planificats.

El ple ha ratificat el decret de compareixença i designació d’advocada i procuradors per al recurs que ha rebut el consistori referent al pla parcial del polígon del Saltet.

El plenari ha aprovat les festes locals 2025 que seran el dilluns de Festa Major, el 9 de juny i Sant Martí que és l’11 de novembre. En el cas de l’Ametlla de Merola aquesta segona serà el dilluns de Festa Major de la colònia, el 22 de setembre.

Durant la sessió també s’ha aprovat la modificació d’algunes tarifes de la piscina, concretament les referents a les persones jubilades així com als col·lectius amb discapacitat.

Dins de la part resolutiva s’ha decidit treure de l’ordre del dia el punt referent a la sol·licitud de bonificació ICIO del 95% per la implantació d’una activitat empresarial pel proper ple a l’espera de poder analitzar la situació més detalladament de l’empresa que l’ha sol·licitat.

El darrer punt ha estat l’aprovació d’una modificació de la relació de llocs de treball de l’ajuntament amb la incorporació de les fitxes de dos perfils laborals: dues corresponents a tècnics de gestió administrativa i una de tècnic de secretaria i intervenció.

Com a punt d’urgència s’ha incorporat la votació del nou projecte del col·lector de Costa Garbera que s’ha aprovat per majoria amb l’objectiu que es liciti en la major brevetat per iniciar les obres valorades en 340.000 euros.

Informacions de regidories

 • Recursos humans: S’han convocat els plans d’ocupació amb dos operaris de brigada i també s’ha convocat una plaça de tècnic administratiu. Paral·lelament s’estan continuant amb els processos d’estabilització del personal del consistori.
 • Sequera: L’alcaldessa, Eva Serra ha recordat que Puig-reig, dins del pla de sequera, ha passat de l’estat d’emergència al l’estat d’excepcionalitat. Tot i el canvi ha insistit en continuar igualment prenent consciència de les mesures d’estalvi.
 • Residus: La deixalleria mòbil reempren el servei i visitarà també les colònies de l’Ametlla de Merola, Cal Marçal, Cal Prat i Cal Riera cada dos mesos.
 • Medi Ambient: Amb l’escola Alfred Mata s’han instal·lat dos hotels d’insectes dins del projecte realitzat pels alumnes.
 • Equipaments: el projecte de la nova fase d’obres del Teatre de l’Ametlla de Merola s’aprovarà per junta de govern la setmana vinent.
 • Obres: L’Ajuntament ha signat el conveni per l’ocupació del terreny per la instal·lació de l’antena de telefonia mòbil.
 • L’Ajuntament està redactant el projecte dels nous vestidors del pavelló per aprovar-lo properament. Dins d’aquest projecte també s’ha demanat pressupostos per la possible instal·lació d’un elevador per garantir l’accessibilitat al pavelló.
 • Al camp de futbol s’han finalitzat les obres de la zona superior amb la instal·lació de gespa artificial.
 • Esports: s’han instal·lat les estacions de reparació de bicicletes cedides pel Consell Comarcal a tres punts del municipi.
 • El 9 de juny se celebrarà a Puig-reig el Torneig d’Escacs
 • Agenda Cultural:

6 de juny, Maria Canals Porta Cua amb la instal·lació d’un piano al centre de Puig-reig obert a tota la ciutadania.

Del 8 al 24 de juny, exposició sobre el Carrilet a la Biblioteca de Puig-reig a càrrec del CQuiE Foto.

22 de juny, funció familiar La Torre dels Somnis al Liceu amb l’assistència dels alumnes de l’Escola Municipal de Música de Puig-reig.

22, 23, i 24 de juny, revetlles de Sant Joan de Cal Prat i Cal Marçal i arribada de La Flama del Canigó.

 • Festa Major: La regidora Imma Comas ha fet una valoració positiva de la festa major i ha agraït a la població la participació a les propostes, i ha fet referència a algunes propostes que cal canviar i adaptar per a properes ocasions.

Precs i preguntes

En el torn de precs i preguntes l’oposició ha demanat diversos temes:

 • Sobre la Festa Major han demanat si es va instal·lar Punt Lila durant les activitats dirigides als joves i s’ha fet el prec que en futures ocasions se’n puguin instal·lar més. La regidora Imma Comas ha explicat que se’n va instal.lar un el diumenge tot i que encara no es disposa del recurs.
 • Han demanat al regidor de Cultura que a hores d’ara no s’ha realitzat cap acció referent a la commemoració del 50è aniversari del darrer trajecte del carrilet a Puig-reig. Pol Vila ha avançat que hi ha alguna proposta que s’està treballant a l’espera de tenir el finançament necessari.
 • Han demanat al regidor de Turisme si s’ha treballat amb l’empresa que va realitzar el projecte de turisme en el darrer mandat i si s’ha fet la transmissió de la informació i material treballat.
 • També han demanat sobre les accions previstes al sector turístic al llarg de l’any. Pol Vila ha respost que dins dels recursos de Diputació s’han atorgat subvencions per fer difusió turística de les festes i de l’Instagram de Turisme de Puig-reig. També ha explicat que resta pendent l’organització d’una taula rodona amb altres municipis similars a Puig-reig per la gestió turística a partir del segon semestre.
 • Han demanat sobre els propers objectius Biosphere i també els punts treballats durant el darrer any en l’àmbit de la sostenibilitat.
 • S’ha demanat sobre la no celebració del Festival Berguedà Folk el 2024 i s’ha fet el prec d’intentar treballar perquè el 2025 torni a celebrar-se al municipi.
 • L’oposició ha demanat a l’equip de govern que se’ls tingui més en compte en la participació i invitació als actes institucionals que s’organitzen com a ajuntament.
 • També han estès la mà a l’equip de govern a donar suport en les tasques d’organització de la Festa Major.
 • L’oposició també ha demanat sobre les prioritats per a les millores del pavelló i quines són les que entren en el projecte subvencionat. L’alcaldessa Eva Serra ha explicat que l’actual subvenció es basa en l’àmbit de sanejament i s’ha optat per encaixar-la en la millora dels vestidors. Per altra banda, les subvencions pendents de la Generalitat es destinaran a les accions que es consensuïn amb els clubs.
 • L’oposició ha demanat sobre el projecte de prospecció de l’existència d’aigua al municipi. El regidor Toni Clement ha explicat que s’està pendent de fer l’actuació d’estudi per l’empresa contractada.
 • Han demanat sobre la pròrroga de la posada en marxa de la nova fase de plaques fotovoltaiques al polígon de Cal Vidal. L’alcaldessa ha explicat que està en la previsió de licitacions properes.
 • També han demanat si ja s’ha presentat l’estudi sobre la renovació de la Fira de Sant Martí
 • Han demanat sobre si les cartes de serveis de la Diputació de Barcelona del servei d’aigua i de vigilants municipals han passat pel plenari.
 • Sobre la pàgina web han demanat que es faci una actualització d’alguns comerços que ja no existeixen.
 • Han demanat en quin estat es troba el projecte de l’ACA sobre l’acondicionament de les lleres i sobre la redacció del projecte de la via verda del Llobregat des del Guixaró fins a l’Ametlla de Merola.
 • Han acabat demanant que les obres del vestíbul del teatre de l’Ametlla de Merola es pugui licitar el més aviat millor.
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar