Resum ple ordinari de juny

Resum ple ordinari de juny

L’Ajuntament de Puig-reig ha celebrat, aquest dijous 27 de juny, una nova sessió del ple ordinari.

El primer punt de l’ordre del dia ha estat l’aprovació de la denegació de la sol·licitud de bonificació del 95% de l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) a una empresa del municipi perquè l’ordenança preveu aquesta bonificació per obres que siguin declarades d’especial interès o utilitat municipal. Fins a la data no hi ha cap precedent, és a dir, fins ara no s’ha concedit a cap altra empresa . Un altre dels motius de la denegació és la no especificació de l’impacte que pot tenir l’activitat pel municipi. Una de les propostes de l’equip de govern és la voluntat de treballar una nova ordenança que reguli de manera gradual aquesta bonificació, ja que l’actual permet únicament el 95% d’aquesta, amb l’objectiu de poder-la concedir amb un escalat de percentatges.

El ple ha aprovat l’actualització del padró d’habitants de Puig-reig que a 1 de gener del 2024 es trobava a 4.489 persones amb un creixement considerable respecte a la darrera actualització de fa un any, quan no s’arribava als 4.400 habitants.

El punt referent a l’aprovació de l’expedient de reconeixement extrajudicial de crèdits s’ha tret de l’ordre del dia en detectar alguns errors a partir de les preguntes fetes per l’oposició.

Durant el ple també s’ha aprovat la modificació de llocs de treball per la plaça d’arquitecte funcionari per poder contractar el personal corresponent un cop es jubili el cap de serveis actual, amb una categoria d’A1.

 

Informacions de regidories

 • Recursos humans: A mitjan setembre es faran les proves de selecció per ocupar la nova plaça de tècnic administratiu, i s’han convocat aprovat les bases reguladores per convocar la plaça de personal de brigada.
 • L’Ajuntament de Puig-reig s’ha reunit amb el director d’Infraestructures de la Diputació per demanar que s’acceleri el traspàs del vial de circumval·lació que connecta l’entrada nord de Puig-reig amb el polígon de La Sala. Amb aquest traspàs la Diputació passarà a ser titular del vial, ara a mans de la Generalitat, i l’Ajuntament tindrà la titularitat del carrer Pau Casals. Prèviament, cal executar les obres de millora al carrer Pau Casals.
 • L’Ajuntament ha fet una reparcel·lació de la zona de Cal Marçal amb la cessió d’alguns espais i equipaments a l’Ajuntament.
 • Des de l’àrea d’esports s’ha realitzat un repàs de tota l’agenda esportiva del mes de juliol: la Frontal, el Torneig de Volei Platja, el Torneig de Bàsquet 3×3, el Torneig de Futbol Sala Júnior.
 • El programa Esports i Aventura s’ha impulsat des del CQuiE que és l’entitat que ha entomat la proposta i l’han encaixat per desenvolupar el projecte amb una vintena d’inscrits. L’objectiu de la iniciativa és treballar l’esport i el lleure amb tots els joves de manera inclusiva.
 • L’Espai Jove continuarà obert durant el juliol dos dies a la setmana amb activitats programades.
 • L’Ajuntament ha realitzat algunes reordenacions de trànsit en alguns punts del municipi per millorar la circulació.
 • L’Ajuntament i el Consell Comarcal han realitzat un projecte de geolocalització de les fonts del municipi.
 • Des de la regidoria de Cultura s’ha fet un repàs a l’agenda cultural del municipi de les properes setmanes. Les primeres activitats seran aquest cap de setmana amb la quinzena edició de la Festa dels Templers. A més, hi haurà sardanes d’estiu tots els dimarts de juliol i enguany el Festival de Cant Coral Catalunya Centre tindrà lloc exclusivament al juliol. També tindrà lloc el cicle Tardes Tontes els diumenges a l’Ametlla de Merola.
 • En l’agenda de festes s’ha destacat el sopar de Mans Solidàries, la festa del Barri de les Abelles i la festa major de Cal Riera. A més, aquest juliol hi haurà el Mulla’t per l’esclerosi múltiple, la festa dels Cristòfols i la festa del Carme a l’ermita de Periques.

 

Precs i preguntes

En el torn de precs i preguntes l’oposició ha demanat diversos temes:

 • Sobre la Festa Major han fet notar que els regidors no van ser convidats personalment als actes. L’alcaldessa Eva Serra ha reconegut que va ser una errada i que el correu previst no va enviar-se.
 • Han demanat informació sobre algunes instàncies que s’han presentat en els darrers mesos que encara no s’havien respost.
 • En l’àrea d’Educació han demanat si s’ha rebut una subvenció per la renovació de les portes de l’Escola Municipal de Música per la seva insonorització. L’alcaldessa ha anunciat que l’ajuda ha estat denegada.
 • Han demanat també si s’ha previst, per aquest estiu, alguna millora als centres educatius aprofitant les vacances. L’alcaldessa Eva Serra ha explicat que en els darrers mesos s’ha hagut de reconduir el pressupost de millores previst per l’escola Alfred Mata per substituir la caldera que va espatllar-se aquesta primavera. L’objectiu és trobar finançament per fer igualment les millores, en aquest cas, del projecte ja iniciat de renovació del pati. Pel que fa a l’escola bressol s’està fent la revisió de la climatització i s’instal·laran mosquiteres.
 • Han demanat en quin estat es troba licitació del servei de neteja dels equipaments municipals. Segons l’alcaldessa, de tots els contractes que s’han de licitar, juntament amb l’enllumenat, són els prioritaris.
 • També han preguntat sobre les colònies tecnològiques Cellnex i si tindran lloc aquest estiu. L’alcaldessa ha avançat que no s’ha arribat al mínim de places per poder-les realitzar. Un dels motius és l’increment de preu degut a la disminució de l’aportació de l’empresa impulsora. L’objectiu és de cara el 2025 anar amb més antelació per la difusió i també trobar finançament extern.
 • Han demanat sobre el perquè no s’ha tirat endavant la programació cultural d’estiu a Cal Pons. L’alcaldessa ha explicat que ha estat la mateixa associació que ha vist complicat l’organització.
 • També han preguntat sobre si es corregiran els errors ortogràfics del monument instal·lat al parc de la Riera. L’alcaldessa ha explicat que està pendent.
 • S’han interessat sobre si s’han presentat empreses en la licitació de les obres del Teatre de l’Ametlla de Merola. També han demanat el motiu del perquè ha desaparegut de l’apartat d’edictes del web de l’ajuntament.
 • També han demanat que cal modificar el sou i dedicació de la regidora Imma Comas de la pàgina web, i també que els comerços i empreses també s’han d’actualitzar.
 • L’oposició ha demanat sobre el cost total de la Festa dels Templers. El regidor Pol Vila ha comentat que ho passarà properament quan estigui del tot tancat.
 • Han fet notar la manca de vigilància i de personal de protecció civil per fer front a l’agenda farcida d’activitats al carrer durant l’estiu. L’alcaldessa ha recordat que el procés de selecció de personal de vigilants no va funcionar i que s’ha de tornar a convocar-lo. Pel que fa a protecció civil, hi ha persones que estan realitzant la formació per poder obtenir la certificació i exercir. Ha recordat que es demanen reforços a municipis veïns per tenir més personal si es requereix. Han fet un prec de programar l’estiu per disposar del personal suficient de vigilants i protecció civil.
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar