El Museu de la Colònia Vidal i l’Ajuntament de Puig-reig s’uneixen a “La fàbrica 50 anys”

El  Museu de la Colònia Vidal i l’Ajuntament de Puig-reig s’uneixen a “La fàbrica 50 anys”

L’equipament i el consistori formen part del projecte per difondre el poemari de “La fàbrica” de Miquel Martí i Pol als 50 anys de la seva publicació

El Museu de la Colònia Vidal i l’Ajuntament de Puig-reig s’han implicat al projecte “La fàbrica 50 anys” impulsat de forma coral i en xarxa per tot el territori industrial català amb l’objectiu de difondre el llegat universal del poemari La fàbrica de Miquel Martí i Pol als 50 anys de la seva publicació.

Un grup d’institucions patrimonials i museístiques que tenen relació amb el món literari, per una banda, i amb el món industrial, per l’altra, s’han unit per rendir homenatge a l’autor i a l’obra des dels seus equipaments i municipis. El nucli és coordinat per la Fundació Miquel Martí i Pol, que ha creat la pàgina web dedicada a l’efemèride. Està previst que durant el transcurs de la commemoració s’hi sumin d’altres entitats i museus.

Presentació de La fàbrica 50 anys

Amb motiu del 50è aniversari de la publicació de “La fàbrica” de Miquel Martí i Pol es presenta un programa obert i creixent d’actes, d’exposicions i d’activitats educatives per celebrar l’efemèride. Totes les propostes i continguts relacionats es poden consultar al web que s’ha creat amb motiu d’aquesta efemèride https://miquelmartiipol.cat/lafabrica50anys.

“La fàbrica” és una obra del Realisme Social, de conscienciació obrera, i testimoni de la vida i el treball en les fàbriques tèxtils catalanes durant el franquisme. El projecte vol propiciar el descobriment de la poesia martipoliana, la història industrial catalana i tot plegat a través de diverses expressions artístiques. Amb aquesta pretesa, doncs, diverses entitats ―coordinades per la Fundació Miquel Martí i Pol―, s’han aplegat per oferir un programa d’actes, exposicions i activitats educatives conjuntes que es desenvoluparan entre 2022 i 2023.

El Museu de la Colònia Vida de Puig-Reig, amb el suport de l’Ajuntament, s’ha sumat al projecte amb una proposta artística. L’equipament ha convocat artistes de l’entorn de diverses disciplines i els ha proposat la creació d’una obra inspirada en el llibre de “La fàbrica”. El resultat de les creació es podrà veure durant els mesos de juliol i agost de 2022 a diversos espais de les instal·lacions del Museu de la Colònia Vidal. Durant aquelles dates, també, s’han programat diversos espectacles performatius creats per, d’entre altres, Jordi Plana, Jofre Oliveres, Queralt Portell, Gerard Vilardaga, Iris Hinojosa, Joan Canal, Alba López i Joan Frank Charansonnet. El Museu de la Colònia Vidal també acollirà l’exposició itinerant de La fàbrica 50 anys durant els mesos d’estiu. El director del museu, Jordi Vidal, va participar a la roda de premsa de presentació dels actes que va tenir lloc aquest dimecres a Granollers.

El projecte “La fàbrica 50 anys” té al darrere, a banda de l’equipament i el consistori puig-regenc, la Fundació Miquel Martí i Pol (Roda de Ter), l’Ajuntament de Roda de Ter, el Museu Arqueològic de l’Esquerda (Roda de Ter), el Museu del Ter (Manlleu), l’Ajuntament de Manlleu, Roca Umbert, Fàbrica de les Arts (Granollers), l’Ajuntament de Granollers i el Museu d’Història de Catalunya (Barcelona). Tots plegats han esdevingut el grup impulsor que organitza el programa, el qual resta obert a qualsevol entitat que s’hi vulgui adherir.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar