Jornades a l’entorn natural del Llobregat per sensibilitzar de la importància del riu

Jornades a l’entorn natural del Llobregat per sensibilitzar de la importància del riu

L’Associació de Veïns de l’Ametlla de Merola i Amics de les Colònies Industrials de l’Alt Llobregat impulsen activitats de descobriment, reivindicació i neteja

L’Associació de Veïns de l’Ametlla de Merola i els Amics de les Colònies Industrials de l’Alt Llobregat, amb la implicació d’entitats veïnals de les colònies i el suport de l’Ajuntament de Puig-reig i la Diputació de Barcelona, impulsen les Jornades a l’entorn natural del Llobregat. El títol del programa d’activitats ja és tota una declaració d’intencions: De cara al riu. Les propostes, que tindran lloc durant el mes de maig, tenen l’objectiu d’acostar al màxim de població al riu Llobregat, l’eix vertebrador de molts dels pobles i municipis del Berguedà.

Tal i com han explicat els impulsors de la iniciativa, la voluntat és sensibilitzar i reivindicar la importància del riu com a recurs natural. César Ornat, un dels impulsors i membre de l’Associació de Veïns de l’Ametlla de Merola, assegura que “cal viure de cara al riu, no d’esquena, i donar-li la importància que té aquest recurs, conèixer-lo, descobrir-lo i després poder-lo defensar”.

Les activitats, que tindran lloc al llarg del maig majoritàriament al municipi de Puig-reig, inclouen passejades per descobrir els entorns naturals del riu i la seva flora i fauna, una sessió per conèixer el recorregut que fa l’aigua a fora del riu, xerrades sobre la natura i ecosistemes del riu, una exposició fotogràfica, la jornada de neteja Let’s Clean Up Europe a diverses colònies i una matinal amb la presència d’associacions de defensa de la natura i representants d’administracions i entitats que treballen en la gestió de l’aigua i de centres universitaris.

Programa d’activitats:

  • 1 de maig. 10 hores. Ametlla de Merola.

Passejada guiada al voltant del riu per conèixer la flora i la fauna de la zona.

Lectura del manifest per reivindicar que les administracions es responsabilitzin de la defensa del riu, que a la vegada, suposa la defensa de la vida i les persones que hi viuen.

  • 5 de maig. 10 hores. Ametlla de Merola.

Visita L’energia del riu. L’aigua surt i retorna al riu. Per conèixer la utilitat de l’aigua fora del seu curs natural del riu (regs, horts, aprofitament …)

  • 10 de maig. 19 hores. Biblioteca de Gironella.

Xerrades i exposició fotogràfica. La vida a prop del riu

  • 11 de maig. Durant el matí a diversos punts del riu i colònies.

Let’s Clean Up Europe. Jornada de neteja a l’entorn del riu.

  • 25 de maig. 10 hores. Torre Nova de Cal Pons.

Jornada mediambiental. Parlem del riu. Representants d’entitats de defensa de la natura, d’administracions que treballen en la gestió del riu i de centres universitaris parlaran des de diverses perspectives de la importància de l’aprofitament dels rius i dels recursos naturals.

PROGRAMACIÓ D’ACTIVITATS

JORNADA 1 DE MAIG

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar