Resum del ple ordinari d’abril

Resum del ple ordinari d’abril

L’Ajuntament de Puig-reig ha celebrat, aquest dijous 26 d’abril, una nova sessió del ple ordinari.

El plenari ha aprovat la modificació del servei de recollida de residus amb la inclusió de les fraccions de vidre, oli, roba i deixalleria mòbil i voluminosos. Des d’aquest mes d’abril el Consell Comarcal del Berguedà ha deixat de prestar els serveis al municipi i la gestió passa a ser municipal. L’alcaldessa, Eva Serra, ha explicat que els mesos que resten per finalitzar l’any el servei es realitzarà amb un contracte menor i ha avançat que es crearà una comissió per licitar el servei de cara al 2025. La recollida de voluminosos es farà cada quinze dies a demanda dels usuaris. Pel que fa a la deixalleria mòbil s’ampliarà el servei i a banda de funcionar una vegada al mes al nucli de Puig-reig també es realitzaran serveis a les colònies. Si aquesta prova pilot funciona, ha explicat Serra, l’any vinent s’implantarà de manera definitiva. Pel que fa al vidre, la roba i l’oli es mantindrà el mateix servei que fins ara.

Durant la sessió s’ha aprovat la memòria i el Reglament del servei públic municipal d’explotació del pavelló i la piscina municipal de Puig-reig.

El ple també ha aprovat la correcció d’una errada material al POUM que es notificarà a la Comissió Territorial d’Urbanisme.

En la sessió d’abril també s’ha aprovat el compte general del pressupost del 2022 després d’haver estat en exposició pública i no haver rebut cap al·legació.

Dins de l’ordre del dia també s’han aprovat dues modificacions de les ordenances fiscals. La primera, referent a l’ordenança fiscal de l’IBI, fent constar que el tipus de gravamen ha de ser del 0,82%. La segona modificació, ha fet referència al text de l’ordenança referent a l’IAE. L’oposició s’ha abstingut perquè considera que no s’ha fet un seguiment en els darrers mesos i que les errades han trigat a solucionar-se. L’aprovació d’aquest punt ha obligat, també, a fer una modificació del calendari fiscal.

També s’han aprovat les modificacions dels preus públics de la piscina a partir de l’augment de IPC del 3,4%. Els abonaments de temporada infantils tindran un cost de 44,5 euros, els abonaments d’adults de 61,80 i el de jubilats de 53,20 euros. L’entrada laboral infantil tindrà un cost de 2,80 euros, la dels adults de 4 euros i els jubilats pagaran 3,52 euros. Pel que fa als dies festius, l’entrada infantil serà de 4,10 euros, la d’adults de 5,70 euros i la de jubilats de 4,70 euros. Es mantenen els descomptes que hi havia per als col·lectius i s’ha afegit la gratuïtat de les persones amb discapacitat del 75%.

També s’ha aprovat l’augment del 3,4% segons l’IPC de les ordenances fiscals de l’escola bressol municipal i de l’escola municipal de música. Aquestes ordenances inclouen la gratuïtat del servei per a les famílies amb infants a l’escola bressol al nivell I2.

El plenari ha aprovat l’ordenança fiscal del pubillatge 2024 per poder fer front al cobrament de taxes i despeses als ajuntaments i a les persones participants a la festa d’elecció del pubillatge de la Catalunya Central que tindrà lloc a Puig-reig el mes de maig.

El darrer punt de l’ordre del dia ha estat l’aprovació inicial del projecte de reforma del paviment a la zona nova del cementiri municipal de Puig-reig. El projecte pretén substituir el paviment actual d’aquest espai per instal·lar-hi un nou formigonat, nous embornals i d’altres millores. El pressupost d’execució és de 40.500 euros (sense IVA).

 

Informacions de regidories

Cultura: Puig-reig acollirà l’acte de proclamació del pubillatge de la Catalunya Central l’11 de maig.

Obres i urbanisme: Aquesta setmana s’iniciaran les tasques d’arranjament dels camins que formen part de la campanya de protecció contra incendis.

S’han finalitzat les obres de la cuina de la Llar d’Avis i ja està en funcionament.

S’ha contractat l’empresa que ha de fer la perforació per comprovar l’existència o no d’aigua subterrània.

Esports: La copa catalana de pump track tindrà lloc a Puig-reig el 12 de maig amb una setantena de participants.

El Consell Comarcal del Berguedà ha cedit tres punts de d’assistència i manteniment de bicicletes a Puig-reig que s’instal·laran a davant de l’Ajuntament, a l’Ametlla de Merola i a Cal Marçal.

Colònies: S’han iniciat contactes amb l’Ajuntament de Casserres per treballar el projecte de portada d’aigües a Fonollet i Morulls.

Medi ambient: Els Amics de les Colònies de l’Alt Llobregat celebren aquest maig les jornades de Cara al riu per reivindicar la importància del riu i la seva defensa com a recurs del territori.

Comunicació: S’ha posat en marxa el nou canal de comunicació de WhatsApp de l’Ajuntament de Puig-reig perquè les informacions puguin arribar a com més població possible.

Festes: El Museu de la Colònia Vidal acollirà el Festival Turbina el cap de setmana del 27 i 28 d’abril.

El 5 de maig se celebrarà el VieerFest 2024 a Cal Prat.

La Festa Major se celebrarà del 15 al 20 de maig.

 

Precs i preguntes

En el torn de precs i preguntes l’oposició, ha començat demanant quin es el pressupost de la Festa Major d’enguany. La regidora Imma Comas s’ha emplaçat a fer-los arribar la informació per escrit. Referent a la festa major també han demanat si hi ha hagut acord per l’organització de les barres i també si s’ha treballat amb els joves per l’elecció dels grups musicals. Comas ha explicat que s’ha intentat recollir totes les propostes que s’adaptaven amb el pressupost amb l’objectiu que sigui una celebració per a tots els públics. Pel que fa a la festa major també han preguntat si hi haurà punt lila durant els dies de la celebració. La regidora ha explicat que s’està treballant perquè hi sigui.

També han demanat sobre les necessitats i millores que calen al pavelló. La regidora Laura Escudé ha explicat que hi ha tres grans àmbits per treballar i millorar: la instal·lació elèctrica, les goteres de la coberta del pavelló gran i el terra de la pista. Per altra banda, les actuacions menors ja s’estan realitzant. L’oposició ha fet notar si també es té en compte l’accessibilitat al pavelló i la instal·lació de l’ascensor. El regidor Toni Clement ha explicat que s’està estudiant l’opció d’instal·lar una plataforma elevadora que permeti solucionar els problemes d’accessibilitat.

Per altra banda han preguntat sobre les accions concretes, com a ajuntament, per la promoció del sector turístic i de les colònies del municipi. L’alcaldessa Eva Serra ha explicat que s’han demanat alguns recursos a la Diputació de Barcelona per poder-ne executar alguns. També han demanat si s’ha contactat amb l’empresa amb la que s’havia treballat durant l’anterior mandat per aprofitar tota la feina que ja s’havia elaborat i els recursos existents.

L’oposició també ha demanat una millora de la comunicació entre l’ajuntament i les entitats.

Un altre dels temes ha estat conèixer en quin punt es troba el nou contracte de neteja dels espais municipals.

En un bloc conjunt han demanat sobre dos temes de l’Ametlla de Merola:

  • Estat del projecte de la depuradora. Segons l’alcaldessa, l’ACA ha informat que la depuradora serà la propera a executar al Berguedà.
  • El projecte executiu de la caldera de biomassa del teatre de l’Ametlla de Merola. L’alcaldessa ha explicat que s’està esperant a obtenir els recursos de Diputació. També ha avançat que en el proper ple es traurà la licitació de la reforma del vestíbul.

També han demanat sobre la festa de la Primavera la Sang Altera i alguns problemes amb la vigilància. La regidora de Festes Imma Comas ha informat que a partir d’ara hi haurà més efectius per controlar les zones d’entrada. La regidora ha lamentat l’incivisme d’alguns joves.

Un altre dels temes ha estat conèixer l’estat del projecte de la nova antena de telefonia mòbil.

També han preguntat si les escoles col·laboraran en el Let’s Clean Up a Puig-reig. L’alcaldessa Eva Serra ha explicat que els centres educatius treballaran en aquest projecte amb accions de neteja de l’entorn la setmana prèvia a que se celebri a les colònies del municipi.

S’ha demanat també si les colònies tecnològiques que Cellnex organitzava i finançava al municipi tindran continuïtat. L’alcaldessa Eva Serra ha explicat que s’està estudiant amb tots els agents implicats la possibilitat de tirar-ho endavant si hi ha un mínim de joves inscrits.

L’oposició ha preguntat quan s’aprovaran els pressupostos i també quines subvencions s’han demanat per a executar el pressupost i a quins projectes aniran destinats. L’alcaldessa Eva Serra ha emplaçat a l’oposició a parlar-ne quan ho vulguin i ha explicat que cada regidoria té clares les prioritats i els projectes. Es preveu que els pressupostos s’aprovin al maig.

També han volgut saber quina persona es fa càrrec de les àrees del regidor Pol Vila que no ha pogut assistir als plens i a les juntes de govern en les darreres setmanes. Eva Serra ha explicat que totes les àrees les treballa directament l’alcaldessa i la regidora Imma Comas.

Han consultat, també, l’estat dels projectes d’instal·lació de plaques fotovoltaiques pendents del passat mandat.

Per altra banda, han demanat el cost de les obres de la cuina de la Llar d’avis i sobre quin és el contracte que s’ha firmat amb el concessionari posant en dubte el tipus de tracte que s’ha establert.

També s’ha preguntat sobre si es commemorarà el dia de la Memòria Històrica. L’alcaldessa ha explicat que s’està tancant la data per realitzar-lo juntament amb l’institut com els darrers cursos.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar