L’Ajuntament de Puig-reig bonifica el 50% de l’IBI per la instal·lació de plaques fotovoltaiques

L’Ajuntament de Puig-reig bonifica el 50% de l’IBI per la instal·lació de plaques fotovoltaiques

L’Ajuntament de Puig-reig manté per aquest 2021 la bonificació d’una part de la quota de l’Impost de Béns Immobles (IBI).

Tal i com es recull a les ordenances fiscals, es pot sol·licitar un descompte del 50% de la quota de l’IBI a totes les finques on es realitzin obres d’instal·lació de sistemes d’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia provinent del sol, és a dir, de plaques fotovoltaiques, amb almenys 1,5 KW de potencia instal·lada.

Aquesta bonificació s’aplicarà com a màxim durant els deu anys següents al de la data de finalització de l’obra, fins arribar a un màxim de 1.500 euros de bonificació en total.

Les franges de bonificació seran les següents: 

– De 1,5 a 3 KW de potencia instal·lada, la bonificació serà del 50% durant els cinc anys següents i fins arribar a un màxim de 1.000 euros. 

– De més de 3 KW de potencia instal·lada, la bonificació serà del 50% durant deu anys següents i fins a arribar a un màxim de 1.500 euros.

El descompte no es realitzarà quan les instal·lacions d’aquests sistemes siguin obligatòries d’acord amb la normativa específica de la matèria. A més a més, és indispensable que les instal·lacions de sistemes per a l’aprofitament tèrmic incloguin col·lectora que disposin de la corresponent homologació de l’administració competent.

Per gaudir de la bonificació cal sol·licitar-ho amb una instància genèrica a la seu electrònica municipal (enllaç)

Consulta les condicions a les ordenances fiscals (enllaç)

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar