L’Ajuntament de Puig-reig edita un llibre amb la història de les pintures dels templers del municipi

L’Ajuntament de Puig-reig edita un llibre amb la història de les pintures dels templers del municipi

L’Ajuntament de Puig-reig ha recollit en un llibre el significat i la història de les pintures de l’Església de Sant Martí de Puig-reig, un treball de Xavi Díaz Carpi i Fernando Esquerra Lapetra, dos estudiosos que fa anys que treballen per donar sentit a aquestes pintures. 

Després de les explicacions que han aportat any rere any a la festa dels Templers de Puig-reig, ha sorgit la necessitat de recollir totes aquestes investigacions i coneixements a Pintures i pensaments a la comanda templera de Puig-reig, un llibre que recull la descripció, l’explicació històrica i iconogràfica d’aquestes pintures. Tal i com ha recordat el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Puig-reig, Jesús Subirats, es tracta d’un treball que “no vol ser res mes que un estudi iconogràfic d’aquestes pintures, un camí interpretatiu i una resposta a qui va pintar aquestes pintures: perquè, què signifiquen i qui les va manar de pintar-les. Estem molt contents d’haver pogut editar aquest llibre des del consistori i sobretot, hem de donar les gràcies als dos autors que any rere any ens han anat descobrint més sobre aquest patrimoni del municipi”.

Tal i com ha recordat Subirats, “és un llibre de lectura amena per a tots els públics , que farà que després de la lectura es pugui tenir un coneixement més profund d’aquestes ja que acosta el lector a la realitat d’aquest temps i a la vida de la gent que vivia a Puig-reig.”  En aquest sentit, ha afegit que “la intenció del llibre no és cap altra que la de difondre el nostre llegat històric de la comanda dels templers, que son dins del conjunt de Catalunya, la màxima representació de pintures conservades i encarregades pels Cavallers de l’Ordre del Temple. Tal és així que durant la primavera del 2017 varen ser exposades al Museu d’ Història de Barcelona en el marc de l’exposició Templers , guerra i religió a l’ Europa de les croades”.

El llibre ha estat editat per l’Àmbit de Recerques del Berguedà i es pot trobar a les llibreries habituals de la comarca, així com també a les de Puig-reig i també a l’Associació de Templers de Puig-reig.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar