L’Ajuntament de Puig-reig inicia una campanya informativa per a la tinença responsable d’animals de companyia

L’Ajuntament de Puig-reig inicia una campanya informativa per a la tinença responsable d’animals de companyia

L’Ajuntament de Puig-reig ha iniciat la campanya informativa de tinença responsable d’animals de companyia, una acció que forma part de la campanya de civisme impulsada pel consistori i amb la implicació d’entitats i col·lectius del municipi. 

La guàrdia municipal de Puig-reig ha iniciat aquesta setmana les sortides pels carrers del municipi per comprovar si els gossos estan correctament censats i també si van correctament lligats o amb morrió, en el cas de ser gossos potencialment perillosos. Cal recordar que, inicialment, es tracta d’una campanya estrictament informativa amb la voluntat d’explicar als amos d’aquests animals quines són les conductes de civisme òptimes per a la bona convivència. A més a més, durant aquesta campanya informativa es lliurarà als propietaris dels gossos una ampolleta per netejar i diluir les miccions amb aigua per evitar que embruti les façanes, així com un paquet de bosses per recollir els excrements i un tríptic informatiu amb les normatives i les possibles sancions. 

L’acció també contempla informar sobre la necessitat de xipar i censar els gossos, ja que la normativa contempla que cal identificar els animals amb un microxip per fomentar la tinença responsable d’animals, evitar les pèrdues i combatre l’abandonament.  Per a facilitar aquest tràmit, l’Ajuntament de Puig-reig subvencionarà la identificació i el xipatge al Centre Veterinari Les Abelles de Puig-reig. Per altra banda, durant aquestes sortides informatives, també es demanarà als amos dels animals que registrin els gossos al cens municipal d’animals de companyia, un tràmit que es pot fer de manera gratuïta a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà. 

Cal recordar que l’Ajuntament de Puig-reig ha aprovat fa unes setmanes l’ordenança de civisme municipal que tipifica l’incompliment d’aquestes normatives com a sancions molt greus (de 1.000 a 6.000 euros) per l’abandonament i el maltractament d’animals i com a sancions lleus (fins a 400 euros) per a la no identificació dels animals amb microxips, per no inscriure l’animal al cens municipal, per portar el gos deslligat, per embrutar l’espai públic amb excrements i per tenir un gos potencialment perillós sense llicència. 

La campanya compta amb el suport de l’entitat Petjades, que ajudaran a fer les sortides informatives amb els vigilants locals, així com el centre veterinari Les Abelles, per encarregar-se de les identificacions subvencionades pel consistori.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar