Puig-reig aposta per dinamitzar la gent gran amb un projecte de reactivació dels equipaments i les activitats per a un envelliment actiu

Puig-reig aposta per dinamitzar la gent gran amb un projecte de reactivació dels equipaments i les activitats per a un envelliment actiu

El dinamitzador de la gent gran de l’Ajuntament de Puig-reig ha proposat un projecte de dinamització per promoure l’envelliment actiu i participació de les persones grans del municipi i integrar-los en el dia a dia de l’activitat del municipi. 

Aquest projecte s’ha presentat aquesta setmana al públic objectiu del municipi amb la voluntat que coneguin la proposta i hi puguin dir la seva. El projecte inclou tres àmbits d’actuació diferenciats i pretén reactivar les persones grans tenint en compte, també la situació actual de pandèmia que vivim. Els tres eixos a treballar són: equipaments, activitats i participació. 

Pel que fa als equipaments, el projecte pretén que les persones grans tinguin un espai de relació i intercanvi, obert a les iniciatives ciutadanes, un lloc per formar-se, informar-se i participar. Un espai que centralitzi la promoció de l’envelliment actiu de les persones, amb la participació i implicació de les persones grans i per impulsar les iniciatives ciutadanes. 

Tot i que els espais ja existeixen, es proposa la realització d’un anàlisi i un pla de treball per cada un dels equipaments, per tal complir els objectius esmentats i per tal de fomentar-ne la utilització. Aquest anàlisi es faria durant el primer trimestre de curs (octubre – desembre) amb l’objectiu d’establir uns objectius i pla de treball de cara al 2022.

En l’eix de la programació d’activitats es treballarà en programar propostes que promocionin la salut integral, és a dir física i emocional, la formació permanent i el gaudi, com per exemple sortides, festes, activitats físiques, cursos d’idiomes, tallers d’informàtica, tallers de cura emocional…

En l’àmbit de la participació, el projecte preveu generar l’interès entre les persones grans en relació a les activitats que es programin. A més a més, es treballarà per promoure l’acció de les entitats, facilitar la transversalitat de les actuacions municipals en aquest àmbit, i afavorir la participació de la gent gran en la vida del municipi evitant la segregació per edats i promovent les relacions intergeneracionals. Per a fer-ho, es pretén també donar major protagonisme a l’associació de la gent gran, al grup motor de gent gran i al consell consultiu de la gent gran. 

L’alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba, regidor de l’àrea de gent gran ha valorat positivament la tasca realitzada fins ara amb el col·lectiu de persones grans del municipi i creu que cal reforçar-ne la dinamització tenint en compte la situació de pandèmia, que ha afeblit les relacions socials entre els veïns, especialment de més edat. Altarriba s’ha mostrat satisfet de la bona acollida que ha tingut la presentació del projecte aquesta setmana entre els puig-reigencs.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar