Puig-reig recupera la Festa dels Templers amb activitats el cap de setmana del 3 i 4 de juliol i un tast d’un nou espectacle al castell

Puig-reig recupera la Festa dels Templers amb activitats el cap de setmana del 3 i 4 de juliol i un tast d’un nou espectacle al castell

L’Ajuntament de Puig-reig i l’Associació Cultural Templers de Puig-reig, juntament amb diverses entitats col·laboradores, recuperen els propers 3 i 4 de juliol la Festa dels Templers, que arriba a la dotzena edició. El certamen, que l’any passat no va poder-se celebrar degut a la situació de pandèmia, torna amb l’objectiu de mantenir l’esperit dels darrers anys: omplir d’activitat la zona del castell de Puig-reig amb la voluntat de recuperar la història del municipi i a la vegada, oferir una programació d’oci als visitants.

La festa arriba enguany amb un programa d’actes reduït ja que l’organització ha treballat a contrarellotge per oferir la celebració. Tal i com han explicat el regidor de Cultura, Jesús Subirats i el president de l’Associació Cultural Templers de Puig-reig, Dídac Flores, fins fa poques setmanes no es contemplava la celebració de la festa, degut a les restriccions per la Covid-19 pel que fa a actes multitudinaris. Finalment s’ha proposat una programació molt complerta, tot i les limitacions de temps, amb l’objectiu d’oferir un cap de setmana d’activitats per a tots els públics. 

A banda de les habituals recreacions històriques, amb el campament templer i la resta d’espais, el plat fort d’enguany serà el tast d’un nou espectacle de gran format que ha d’acabar d’agafar forma en les properes edicions, quan la situació de pandèmia ho permeti. Es tracta d’una visita teatralitzada que contempla la implicació del teixit associatiu de Puig-reig, amb la voluntat de convertir aquesta proposta en un espectacle del poble. D’aquesta manera ho ha explicat Jordi Pesarrodona, membre de l’organització, que ha destacat que enguany només es podrà veure una petita part d’aquest muntatge que veurà la llum el proper dissabte, 3 de juliol, al vespre (consultar programació). 

Dídac Flores, president de l’entitat templera ha destacat que la voluntat es mantenir l’essència dels darrers anys i que els visitants puguin trobar a la zona del castell totes les propostes per passar-hi la tarda o el matí. A banda de l’estrena del nou espectacle, es mantenen les visites a la zona del castell que ja es feien habitualment i també es mantindrà la zona de restauració, els concerts o les activitats per als més menuts i un escape room. 

Per altra banda, s’ha inclòs dins de la programació la inauguració oficial de la restauració de la Torre de Merola. Per a fer-ho, s’ha organitzat una caminada popular pel dissabte 3 de juliol al matí. A més a més, es presentarà el llibre “Pintures i pensaments a la comanda templera de Puig-reig” a càrrec dels autors Fernando Ezquerra Lapetra i Xavier Díaz Carpi.

 

PROGRAMACIÓ

Dissabte 3 de Juliol

8 h. Caminada popular a la Torre de Merola . Sortida a les 8h, a la plaça nova . 

10 h. Inauguració de la Torre de Merola . 

12h. Visita guiada al campament medieval i visita al castell. Cal concertar visita.

12:30 . Concert de trompetes a l’Església de Sant Martí.

18 h. Visita guiada , jocs medievals , i scape room 

21h. Visites teatralitzades a un nou entorn del castell, cal reserva prèvia.

23:30 Baixada d’ antorxes. 

A les 18 hores s’ obrirà la taverna i a les 8:30 es servirà sopar amb reserva prèvia i hi haurà diversos espectacles  d’animació ,  música, foc, … i tindrà lloc  el   IX Concurs de Fotografia Templers de Puig-reig . 

 

Diumenge 4 de Juliol

11 h. Escape room 

12h. Visita al campament i castell . 

12h. Presentació del llibre : “ Pintures i pensaments a la comanda templera de Puig-reig “ a càrrec dels autors , Fernando Ezquerra Lapetra i Xavier Díaz Carpi.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar