El Museu de la Colònia Vidal fa reviure “La fàbrica” de Miquel Martí i Pol a través de l’art

El Museu de la Colònia Vidal fa reviure “La fàbrica” de Miquel Martí i Pol a través de l’art

L’equipament cultural i l’Ajuntament de Puig-reig se sumen a la commemoració del 50è aniversari de la publicació del poemari amb la creació de propostes artístiques

Les obres i performances es podran veure al museu els mesos de juliol i agost

Vuit artistes reinterpreten l’obra poètica de La fàbrica de Miquel Martí i Pol a través del projecte “Miralls de La fàbrica”.  Les obres i propostes artístiques es podran veure al Museu de la Colònia Vidal de Puig-reig a partir del proper diumenge, 10 de juliol, tots els diumenges de juliol i agost amb visites guiades a les 11.30 hores.

El Museu de la Colònia Vidal i l’Ajuntament de Puig-reig s’han implicat a la iniciativa “La fàbrica 50 anys” impulsada de forma coral i en xarxa per tot el territori industrial català amb l’objectiu de difondre el llegat universal del poemari La fàbrica de Miquel Martí i Pol als 50 anys de la seva publicació.

L’equipament puig-regenc ha convocat artistes berguedans i d’altres punts del territori de diverses disciplines i els ha proposat la creació d’una obra inspirada en l’obra literària. Aquestes creacions i també performances en directe ompliran les instal·lacions del museu. Es faran visites guiades especials per donar a conèixer les vuit propostes artístiques.

Han participat a la iniciativa Jordi Plana, Jofre Oliveras, Queralt Portell, Gerard Vilardaga, Iris Hinojosa, Joan Canal, Alba López i Joan Frank Charansonnet amb propostes que passen per la fotografia, l’escultura o la pintura; passant per muntatges audiovisuals o fins i tot escènics que es realitzaran en directe. També participa al projecte l’Escola d’Art de Manresa amb una exposició col·lectiva de gravats i estampació.

El preu de les visites guiades els diumenges de juliol i agost a les 11.30 hores serà de 5 euros, amb entrada gratuïta pels menors de 7 anys. Per a concretar visites grupals o en altres horaris, es pot contactar amb museu@museucoloniavidal.org.

El Museu de la Colònia Vidal acollirà durant els mesos d’estiu l’exposició itinerant La fàbrica 50 anys.

 

El projecte “La fàbrica 50 anys”

Un grup d’institucions patrimonials i museístiques que tenen relació amb el món literari, per una banda, i amb el món industrial, per l’altra, s’han unit per retre homenatge a l’autor i a l’obra des dels seus equipaments i municipis. El nucli és coordinat per la Fundació Miquel Martí i Pol, que ha creat la pàgina web dedicada a l’efemèride.

Amb motiu del 50è aniversari de la publicació de La fàbrica de Miquel Martí i Pol es presenta un programa obert i creixent d’actes, d’exposicions i d’activitats educatives per celebrar l’efemèride. Totes les propostes i continguts relacionats es poden consultar al web que s’ha creat amb motiu d’aquesta efemèride https://miquelmartiipol.cat/lafabrica50anys.

La fàbrica és una obra del Realisme Social, de conscienciació obrera, i testimoni de la vida i el treball en les fàbriques tèxtils catalanes durant el franquisme. El projecte vol propiciar el descobriment de la poesia martipoliana, la història industrial catalana i tot plegat a través de diverses expressions artístiques. Amb aquesta pretesa, doncs, diverses entitats ―coordinades per la Fundació Miquel Martí i Pol―, s’han aplegat per oferir un programa d’actes, exposicions i activitats educatives conjuntes que es desenvoluparan entre 2022 i 2023.

El projecte “La fàbrica 50” anys té al darrere, a banda de l’equipament i el consistori puig-regenc, la Fundació Miquel Martí i Pol (Roda de Ter), l’Ajuntament de Roda de Ter, el Museu Arqueològic de l’Esquerda (Roda de Ter), el Museu del Ter (Manlleu), l’Ajuntament de Manlleu, Roca Umbert, Fàbrica de les Arts (Granollers), l’Ajuntament de Granollers i el Museu d’Història de Catalunya (Barcelona).

Miralls de La fàbrica

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar