Caminada 2

Cal Marçal – El Turó de la Senyera

0 min Temps
0 km Distància

No podem fer aquest recull de caminades sense incloure’n una del poble i la Colònia Pons, tan lligada a la vida de Puig-reig degut a la seva proximitat. En ella s’inclou una visita a l’església neogòtica de la Colònia Pons, l’església romànica de Puig-reig i el Castell, que va ser dels Templers a l’edat mitjana i més tard dels Hospitalers.

S’ha de comptar amb tres hores si voleu incloure les visites a les dues esglésies. Sobretot la de Cal Pons, on s’ha instal·lat un centre d’interpretació de les colònies, amb horari de visites de dijous a diumenge de 10 a 14 h.

1
Com sempre es comença la caminada al centre del poble. Agafeu el Passeig de la Via fins la 1a. rotonda d’entrada al poble, i en arribar allí veureu una zona enjardinada on hi ha un monument a la vinya. Seguiu de dret fins arribar a l’antiga estació del tren. A peu de carretera hi ha uns indicadors, seguiu la direcció que us indica “La Torra Nova” que us queda a la vostra esquerra, heu de caminar uns 100 m fins trobar a la vostre dreta un rètol que diu “Torra Nova”, així arribeu al Bosquet de Cal Pons.

 

2
Passant per aquest camí arribeu a la Torra Nova, allí travesseu el passeig on veureu una alzina centenària per un costat i la Torra Vella per l’altre (que recentment ha estat restaurada). Al final del passeig us situareu davant l’església. Us podeu quedar a visitar-la i a veure l’audiovisual.

 

3
 Després de la visita teniu dues opcions per explorar la colònia: baixar per les escales seguint l’indicador de la Ruta de les Colònies o agafar la carretera que baixa a la fàbrica fins la Plaça del Sol. Allà comença el Carrer d’Orient que és on hi ha els antics habitatges dels obrers, l’heu de travessar i al final del carrer hi ha una capella dedicada a la mare de Déu de Fàtima. Aquí comença el camí de tornada.

 

4
Seguint en línia recta des de la capella, trobareu restes de l’antic portal de la muralla de la colònia, seguiu aquest camí i començareu a baixar fins arribar al nivell del riu. És estret i poc marcat degut a la vegetació molt abundant que el cobreix, però més endavant s’eixampla i el seguiu fins trobar una pista de terra on heu donar una volta de 180o, per començar la pujada de retorn. Passareu una granja i les pistes de tenis, i en arribar a un camí asfaltat feu una altra volta de 180o i a la vostra esquerra trobareu les escales molt dretes que us portaran a darrera el cementiri.

 

5
Passant per darrera el cementiri arribeu al Castell per una pujada molt pronunciada. Actualment és una vivenda privada però podeu passar per sota l’arcada i tornar a baixar fins l’església romànica de Puig-reig. Es pot visitar ja que sempre és oberta, i hi ha unes pintures molt interessants del segle XIII que s’hi van trobar als anys 50 en fer una restauració del temple. Baixant pel carrer de l’Església tornareu al punt de partida a la plaça de la Creu.

 

Comparteix la caminada

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar